Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Harppuunakorttelin piha
Sijainti
Turku
Vuosi
2016
Tyyppi
Asuinympäristöt
Status
Rakenteilla
Asiakas
Merimieseläkekassa
Lähestymistavat
#asuminen 

Harppuunakortteli sijaitsee kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti merkittävällä paikalla. Rakennettavan korttelin eteläosasta avautuu suora näkymä kohti Turun linnaa. Korttelin eteläpäässä sijaitseva, linnalle avautuva aukio luo uuden julkisen tilan palvelemaan lähialueen asukkaita ja ohikulkijoita.

Korttelin piha-alue sijaitsee katutasoa kerrosta korkeammalla. Pihan pääasiallinen kulkureitti kiertää pihakannen reunalla, asuntopihojen editse. Alueen keskustassa on laaja toiminta-alue. Leikki, kuntoilu sekä asukasviljely keskittyvät yhteisrakennuksen ympärille, jonne muodostuu pihan sosiaalinen keskus.  Lisäksi pienempiä leikki- ja oleskelupaikkoja on sijoitettu muiden asuinrakennusten läheisyyteen. Kuntoilu- ja leikkipaikat piristävät värityksellään muutoin hillittyä luonnonmateriaaleja suosivaa pihaa.

Yhteispihalla suositaan merelliselle alueelle sopivaa kasvillisuutta. Runsaslajisissa istutuksissa käytetään alkuperäislajeja ja hyötykasveja, jotta alueelle muodostuu mahdollisimman monimuotoinen ilme. Samat periaatteet toistuvat myös korttelia kiertävässä katutilassa.

Korttelin rakentaminen on alkanut loppuvuodesta 2016. Kantta ympäröivät asuinrakennukset ja kansipiha toteutetaan vaiheittain.

work picture work picture work picture work picture work picture