Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Metsätapiolan korttelipiha
Sijainti
Espoo
Vuosi
2016
Tyyppi
Asuinympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Koy Metsätapiola
Yhteistyökumppanit
Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Kortteli sijaitsee Revontulentien ja Elosalamantien kulmassa Tapiolan keskustan eteläosassa. Neljän taloyhtiön ja suuren toimistotalokokonaisuuden yhteinen suurpiha muodostaa avaran yhteispihan, jolle eri yhtiöiden pihatoiminnot sijoittuvat.

Pihan suunnittelussa on määritelty alueelle 2010-luvun Tapiolalainen ympäristön käsittely, joka soveltaa Tapiolan perinteisiä maisema-arkkitehtuurin elementtejä rakennettuun keinomaisemaan. Pihan peruselementtejä ovat Tapiolalle tyypilliset runkopuut ja avoimet nurmipinnat, joita on rajattu laattapoluin ja graniittimuurein, sekä nauhamaiset istutusalueet, joiden kasvivalinnoissa on huomioitu vuodenaikojen kirjo.

Korttelin piha on rakennettu lähes kokonaan pihakannen päälle. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kansipihan reunojen sovittamiseen istutetuin luiskin ja rakentein ympäröiviin katu- ja puistoalueisiin. Pihan toiminnot ja avoimet pinnat on jäsennetty tilallisesti muodostamaan suurkorttelin mittakaavaan sopivan, ilmeeltään yhtenäisen rauhallisen korttelipihan.

Korttelipiha on rakennettu viidessä eri vaiheessa. Piha on kokonaisuudessaan valmistunut vuonna 2016. Asuinrakennukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy, ja toimistorakennukset Arkkitehtitoimisto Helin&Co.

 

Kuvat: Pyry Kantonen

#asuminen 
#kansirakentaminen 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture