Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Ruiskumestarin talo
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2016
Tyyppi
Arvoympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Helsingin kaupunki
Lähestymistavat
#historia 
#peruskorjaus 

Ruiskumestarin talo ja sen piharakennus ovat Helsingin vanhimpia säilyneitä hirsitaloja ja rakennukset on suojeltu asemakaavassa.  Pihan perusparannuksessa 1900-luvun alun tilarakennetta ja tunnelmaa palautettiin pintamateriaalilla ja vanhaa kantaa olevilla koriste- ja keittiötarhan kasveilla. Kulkureittien kivimateriaalina hyödynnettiin pääasiassa pihalla ennestään olleita mukulakiviä sekä suuria vanhoja katukivilaattoja, joita on löydetty Helsingin asfaltoitujen katujen kunnostusten yhteydessä asfalttikerrosten alta.

Pihan vesiolosuhteiden parantamiseksi piha korkoa laskettiin ja samalla saatiin näkyville pihalla aikaisemmin esillä olleet mutta sittemmin ajan saatossa piiloutuneet kalliopinnat. Piha-alue on samassa korttelissa toimivan päiväkodin leikkipihana, joten leikkivälineet suunniteltiin suojeltuun ympäristöön sopiviksi. Ruiskumestarin talo toimii nykyisin museona.

Kuvat: Pyry Kantonen

work picture work picture work picture work picture