Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Ilmastonmuutokseen sopeutuminen

Ilmastonmuutokseen varautuminen ja sen aiheuttamien haittojen minimointi on yhä keskeisempi osa etenkin kaupunkialueiden ulkotilojen suunnittelua. Maisema-arkkitehtuurin avulla kyetään lisäämään tiivissäkin kaupunkirakenteessa niin kutsuttua vihreää ja sinistä infrastruktuuria. Käytännössä käsitteillä tarkoitetaan kasvillisuuteen ja veteen liittyvien rakenteiden systeemistä ja verkostoitunutta suunnittelua niin, että esimerkiksi hule- ja tulvavesien hallinta on toimivaa tai kaupunkien mikroilmasto on siedettävämpää myös ääriolosuhteissa.

 

Toisaalta ilmastonmuutos aiheuttaa muutospaineita myös itse suunnitteluprosessille. Meille on tärkeää, että kohteet suunnitellaan mahdollisimman hiilineutraalisti ja niiden elinkaari huomioon ottaen: Parhaimmillaan hyvin suunniteltu kasvillisuus ja uudet rakenteet lisäävät maaperän ja ekosysteemin kykyä sitoa itseensä hiiltä. Toisaalta kyse on myös käytettävistä materiaaleista ‒ kierrätysmateriaaleja tulee käyttää mahdollisuuksien mukaan ja pyrkiä vähintäänkin pitkäikäisiin ja kestävästi tuotettuihin materiaaleihin.