Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Toiminnallisuus
Tilojen merkitys syntyy monin tavoin toiminnoista. Ulkotilojen luonne, mittakaava, rakenteet ja materiaalit riippuvat siitä, mitä toimintoja tilassa on valmiiksi – mutta usein suunnittelun haasteet syntyvät toiminnallisuuden muutostarpeista. Uudistuvien toimintojen myötä tilaa käyttää usein erilaisia käyttäjäryhmiä, jolloin etenkin viherympäristöihin kohdistuu enemmän paineita.

 

Maisema-arkkitehtuuri onkin usein juuri toimintojen ja ympäristön suhteiden ratkomista, mutta se on myös paljon enemmän. Suunnittelun avulla pystytään tekemään uudenlaisia, luovia tilaratkaisuja: Tällöin toiminnot ja vaikkapa kasvillisuus yhdistyvät tavalla, joka paitsi helpottaa arkea, ruokkii myös mielikuvitusta. Maisema-arkkitehdit suunnittelevatkin monipuolisesti erilaisia toimintaympäristöjä: puistoja, ranta-alueita, liikunta-, leikki- ja oppimisympäristöjä, katuja, aukioita, kaupallisia ulkotiloja, asuinympäristöjä, julkisten rakennusten pihoja ja kokonaisia näiden tilojen muodostamia verkostoja.

 

Ulkotilojen toiminnallisuuden monipuolinen kehittäminen on yksi keskeisiä intohimojamme. Oli kyse aukoista keskustassa tai latuverkostosta keskellä metsää, pyrimme aina siihen, että suunniteltu ympäristö antaa käyttäjälleen jotain uutta: parantaa hänen hyvinvointiaan, muokkaa ympäristösuhdetta positiivisesti ja lisää yhteisöllisyyttä.