Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Keski-Espoon urheilupuisto
Sijainti
Espoo
Vuosi
2018
Tyyppi
Liikunta
Status
Toteutettu
Asiakas
Espoon kaupunki
Lähestymistavat
#liikunta 
#skeitti 
#tulvasuojelu 
#leikki 
#vesiluonto 
#sillat 
#koirat 
#puisto 

Keski-Espoon urheilupuisto sijaitsee Espoon keskuksessa, Kirkkojärven asuinalueen ja Turunväylän välissä. Urheilupuisto liittyy osaksi Kirkkojärvenpuistoa. Urheilupuistoa reunustavat korkeat kallioiset metsäkumpareet Naapurinmäki ja Kylänmäki, jotka rajaavat maisematilaa voimakkaasti. Pohjoispuolella sijaitseva Kirkkojärvenrannan puistoalue on pääosin avointa Espoonjoen tulvaniittyä.

Nykyisten jalkapallokenttien yhteyteen urheilupuistoon on sijoitettu uusia liikuntatoimintoja ja suorituspaikkoja sekä parannettu alueen reitistöä. Uudet pelikentät, kuten kaksi miniareenaa, kaksi koripallokenttää sekä lentopallokenttä on pääosin keskitetty uuden huoltorakennuksen yhteyteen sekä jalkapallokenttien väliin. Naapurinmäen rinteeseen on rakennettu porrastamalla paikat lähiliikuntatoiminnoille, pienelle leikkipaikalle ja kuntoiluvälineille. Yleisurheilutoiminnot on sijoitettu jalkapallokentän reunaan. Puistoalueella sijaitseva skeittipaikka on rakennettu uudestaan uudentyyppiseksi betonivaletuksi skeittipaikaksi. Jalkapallokentän pohjoispuolelle on rakennettu koirapuisto.

Kirkkojärvenpuiston pääreitti on linjattu urheilupuiston kohdalla uudelleen. Puistoon on rakennettu latuyhteys sekä kuntopolku kuntolaitteineen.

Alueen läpi virtaa Tuomarilasta Espoonjokeen laskeva puro, joka säilytetään pääosin luonnonmukaisena avouomana. Skeittipaikan itäpuolella, uuden puistoreitin ja puron risteyskohtaan, on rakennettu puistoaukio ja puupintainen oleskelutasanne näköalapaikaksi.

Suunnittelun haasteena on ollut pehmeä savinen maaperä sekä vuotuiset Espoonjoen tulvat. Tulvakorkeus alueella on +4,2, mutta viime vuosina vesi on tulva-aikoina noussut ainakin +4,5 tasolle. Pehmeä maaperä rajoittaa maanpinnan nostamista ja täyttöjä. Puiston materiaaleissa ja rakenteissa on varauduttava alueen ajoittaiseen tulvimiseen ja maaperän painumiseen.

Kuvat: Pyry Kantonen

 

work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture