Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Tikkurilan jokiranta: Åvikin alue ja leikkipaikka
Sijainti
Vantaa
Vuosi
2020
Tyyppi
Puisto ja maisema
Status
Toteutettu
Asiakas
Vantaan kaupunki

Suunnitelma perustuu vuonna 2015 Tikkurilan jokirannan maisema-arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”Keidas”, sekä kilpailuehdotuksen pohjalta vuosina 2016-2017 laadittuun Tikkurilan jokirannan yleissuunnitelmaan. Tikkurilanrannan Åvikin alue on jokirantapuiston ensimmäinen toteutusvaihe.

Tikkurilanrannan Åvikin alue sijoittuu Tikkurilantien ja Keravanjoen välissä olevalle pitkänomaiselle puistoalueelle. Joenrantapuistosta luodaan viihtyisä ja toiminnallinen: puistoon rakennetaan uusi leikkipaikka sekä runsaasti uusia oleskelurakenteita.

Leikkipaikan teemana on luonto ja tarina ”kaislikossa suhisee”. Teema näkyy leikkipuiston vettä kuvastavissa väreissä ja muodoissa. Kiipeilykummut ja tasapainoiluradat tuovat mieleen harvinaiset vuollejokisimpukat ja niiden helmet, joita Keravanjoessa esiintyy. Aita ja leikkivälineet myötäilevät kaislikon ja ruokojen olemusta. Leikkipuistoon on toteutettu myös vesileikkipaikka, jonka Tikkurilan jokirannan aluetta esittävä ”pienoisjokimaailma” patoineen ja pumppuineen demonstroi joen tulvimista. Leikkialueen keskellä uutena maamerkkinä on puunmallinen valaisinpylväs, jonka ”oksilla” olevat valaisimet näyttävät linnuilta.

Uudet oleskelupaikat, mm. portaat, puutasot ja penkit on sijoitettu veden äärelle ja puistoreittien varrelle. Kasvivalinnoissa on suosittu jokirannan luontaista kasvillisuutta, jotka muistuttavat alueen huvilahistoriasta. Alueella sijainneesta Åvikin huvilasta muistuttavat kiviset portin pylväät sekä puiston keskivaiheille sijoittuva tasainen nurmialue.

Kesällä 2020 valmistunut Åvikin alue tulee liittymään osaksi vaiheittain toteutettavaa jokirantapuiston kokonaisuutta.

Kuvat: Pyry Kantonen

#vesiluonto 
#leikki 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture