Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Malmin lentokenttäalueen puistot
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2018
Tyyppi
Puisto ja maisema
Status
Suunnitelma
Asiakas
Helsingin kaupunki

Malmin nykyisen lentokenttäalueen tilalle sijoitetaan uusi kaupunginosa, jonka rakentaminen alkaa 2020-luvulla. Työssä laadittiin uuden kaupunginosan yleissuunnitelma ja tätä tarkentava viitesuunnitelma jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnittelualue on mittaluokaltaan poikkeuksellisen suuri (330 ha), käytännössä lähes Helsinginniemen kokoinen alue, joka valmistuessaan tarjoaa kodin noin 25 000 asukkaalle.

Erityistä huomiota on kiinnitetty lentokenttäidentiteetin säilymiseen osana suunnitteluratkaisuja. Lentoasemanpuisto ja kiitoteiden linjoja seuraavat kadut säilyttävät alueelle nyt tyypilliset pitkät näkymät ja luovat alueelle pysyvän muistuman entisestä lentokenttätoiminnasta. Koko aluetta rytmittävä puistoverkko mahdollistaa erilaiset virkistysreitit alueen halki ja ympäri. Puistoverkko rakentuu ennen asuinkortteleita, jolloin virkistys ja väliaikaiset puistotoiminnot ovat mahdollisia myös rakentamisen aikana. Suunnitelma tuo alueelle uusia toimintoja kuroen aluetta kokonaisuudeksi ja vahvistaen säilytettäviä piirteitä. Fallkullan kartanon kulttuurihistoria säilyy uuden rakentamisen lomassa ja sitä tuodaan esiin myös Nallenrinteen alueella.

Ympäristön huomioon ottavat ratkaisut ovat osa alueen identiteettiä. Suunnitelma ohjaa niittyluonnon säilyttämiseen, maa-aineksen kierrättämiseen ja hulevesien paikalliseen imeyttämiseen.  

#kaupunkisuunnittelu 
#hulevedet 
#leikki 
#puisto 
#luontoarvot 
#historia 
#teollisuusmaisema 
#maisema 
#liikunta 
work picture work picture work picture work picture work picture