Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Kivimiehen koulu ja päiväkoti
Sijainti
Espoo
Vuosi
2019
Tyyppi
Oppimisympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Espoon kaupunki
Yhteistyökumppanit
Arkkitehdit NRT Oy

Kivimiehen koulu ja päiväkoti sijaitsevat Espoon Otaniemessä – v.2019 valmistuneet päiväkoti ja ala-aste osoitteessa Lämpömiehenkuja 2 ja yläaste Lämpömiehenkuja 3. Rakennusten käyttötarkoituksen muutoksen on suunnitellut Arkkitehdit NRT Oy.

Päiväkoti ja ala-aste sijoittuvat aikaisemmin Aalto-yliopiston käytössä olleisiin rakennuksiin. Päiväkodin piha-alueella on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon nykyistä luontoa, etenkin suuria mäntyjä. Päiväkodin piha on jaettu kahden eri ikäryhmän lapsille omiin alueisiin ja pihalle on sijoitettu monipuolisesti erilaisia leikkitoimintoja, kuten keinuja, hiekka-leikkialueita, rinneliuku, minipyöräilyrata ja kiipeilyteline. Pihan keskivaiheille on rakennettu puinen rinnekatsomo.

Ala-asteen piha-alue koostuu kahdesta välituntipihasta, johon sisältyy leikki-, pelailu- ja oleskelualueita. Pihan väritys on punaista ja keltaista, kun taas päiväkodin pihassa välineissä ja materiaaleissa on käytetty sinistä. Sekä päiväkodin että ala-asteen pihaan lisäväriä tuovat värikkäät asfalttikuviot.

Yläasteen pihan toiminnot sijaitsevat pääosin rakennusten rajaamalla sisäpihalla ja tontin pohjoispäädyssä. Pihalla on aidattu katukoriskenttä, keinuja, kuntoiluvälineitä, pingispöytiä ja skeitattavia penkkejä. Väriä pihaan tuovat turkoosi aita ja punaiset tekonurmialueet, jotka sointuvat rakennuksen punatiilijulkisivuun.

Kuvat: Pyry Kantonen

#leikki 
#liikunta 
#oppimisympäristö 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture