Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Turun kauppatori
Sijainti
Turku
Vuosi
2022
Tyyppi
Kaupunkitila
Status
Toteutettu
Asiakas
Turun kaupunki
Yhteistyökumppanit
Sigge Arkkitehdit Oy: ja Valoa Design Oy

Turun kauppatorin toteutussuunnittelu perustuu kilpailun voittaneeseen ehdotukseen, joka on laadittu yhteistyössä Sigge Arkkitehdit Oy:n ja Valoa Design Oy:n kanssa. Kilpailun voittanutta ”Saariston sydän” -suunnitelmaa aletaan heti edistämään.

Turku on maailman kauneimman saariston pääkaupunki, ja se näkyy. Torille tuodaan Saaristo -taideteos, joka on torin uusi kohtaamispaikka ja saaristokaupungin käyntikortti. Uuden tilallisuuden myötä torista muodostuu turkulaisten olohuone. Torilta löytyy useampi oleskelualue, joissa on mukava, intiimimpi mittakaava. Pohjoisosaan muodostuu oleskelualue Puistikkosaarineen ja istuskeluportaineen, jonka syliin jää paikka Saariston sydän -taideteokselle.

Torin keskellä on aktiivinen torimyyntialue, jonka mattona toimii vanha kiveysmatto. Myyntialueen reunoille sijoittuvat terassialueet, sekä eteläpäädyn oleskelusaaret, sekä saarten edustan aktiviteettialueet. Ortodoksisen kirkon edusta jatkaa Yliopistonkadun kävelykadun kevyen liikenteen linjaa, joka rajautuu puistikkosaariin ja toisella puolella vanhoihin jo olemassa oleviin puihin. Oleskeluportaat muodostavat sylimäisen paikan saaristoteokselle, torin sydämelle.

Kuvat 1-3 Åbo Creatives, kuvat 4-8 Vesa Loikas, Sigge Arkkitehdit

#kilpailu 
#kaupunkisuunnittelu 
#historia 
#aukio 
#kansirakentaminen 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture