Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Vihreistä vihrein -asuinkortteli
Sijainti
Helsinki
Tyyppi
Asuinympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
TA-Rakennuttaja
Lähestymistavat
#asuminen 
#kaupunkiviljely 
#monimuotoisuus 
#kansirakentaminen 
#viherkatto 

Kokeellista viherkattorakentamista, -tutkimusta sekä vertikaalivihreää rakennusten julkisivuissa yhdistelevä kohde sijaitsee Jätkäsaaressa kahden taloyhtiön käytössä. Kohteessa tutkitaan erityisesti kasvilajien sopeutumista haastaviin ilmasto- ja katto-olosuhteisiin. Korttelin kasvillisuus koostuu yhteensä noin 200 lajista ja on merkittävä viherkattorakentamisen pioneerikohde Suomessa. Jokaisella kohteen viherkatolla on oma profiilinsa, toimintonsa ja tutkimusasettelunsa.

Alin katto käsittää keittiöpuutarhan, jolla asukkaiden on mahdollista käyttää viljelylaatikoita, yhteistä kasvihuonetta tai nauttia katon muusta hyötykasvillisuudesta. Keskimmäiset katot aukeavat taloyhtiöiden saunatiloista saunaterasseiksi ja hedelmäpuutarhoiksi. Ylimmät katot, biodiversiteettikatot, ovat voimakkaimmin suunniteltu tutkimustarpeisiin ja tavoitteena on tarjota elinympäristöjä mm. hyönteisille. Julkisivuilla vihreä jatkuu katutasosta ylimpiin kerroksiin. Kattojen lisäksi pihakannella on mahdollisuus oleskeluun leikkiin. Kannella sijaitsee myös tutkimuksen verrokkikohteita sekä perhosbaari. Pihakannen pintamateriaalina on typpioksidia vähentävä betonilaatoitus.

Vihreistä vihrein -asuinkerrostalolle myönnettiin vuonna 2017 Rakentamisen Ruusu – palkinto ja The Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinto vuonna 2018.

Kuvat: Pyry Kantonen

work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture