Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Aurinkokiven koulu
Sijainti
Vantaa
Vuosi
2019
Tyyppi
Oppimisympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Vantaan kaupunki
Yhteistyökumppanit
Playa Arkkitehdit Oy

Aurinkokiven palvelurakennus ja piha perustuvat kilpailuvoittoon, jonka suunnittelusta vastasivat Playa Arkkitehdit Oy ja Loci maisema-arkkitehdit Oy.

Marja-Vantaan keskustassa, Kivistön aseman lähellä sijaitseva rakennus pihoineen valmistui kahdessa vaiheessa. Rakennuksen 1. vaihe valmistui vuonna 2016. Siihen kuuluu alakoulu, päiväkoti, neuvola sekä liikuntatilat. Palvelukokonaisuutta täydentävä toinen vaihe, yläkoulu, valmistui 2019.

Suunnittelun tavoitteena oli yhdistää piha-alue ja rakennus visuaalisesti yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, joka liittyy luontevasti ympäröiviin puistoalueisiin

Rakennus on sijoitettu tontin eteläosaan Ruusukvartsinkadun reunalle. Kadun varteen sijoitettu aukio avautuu etelään, ja tarjoaa asukkaille luontevan kohtaus- ja oleskelupaikan. Aukion pinta on porrastettu maastonmuotojen mukaan.

Välitunti- ja leikkipihat sijaitsevat rakennuksen toisella puolen liittyen ympäröiviin puistoalueisiin. Pihan pohjoisosassa on säilytetty olevaa puustoa ja se on luonteeltaan metsäinen. Alueelle on istutettu eri puulajeja, jotka on varustettu opaskyltein.

Marja-Vantaan kaupunkikuvalliset tavoitteet taiteen ja värien sisällyttämisestä kaupunkitilaan näkyvät pihan leikittävinä pintoina. Rakennuksen kirkkaat värit toistuvat pihan pintamateriaaleissa ja välineissä. Alakoulun pihalle on sommiteltu pyöreitä keltaisia ”aurinkoja”, joihin pihavälineet sijoittuvat. Ne aktivoivat lapsia liikkumaan. Pintamateriaalien valinnat tehtiin myös hulevesien hallintaa ajatellen. 

Piha toteuttaa luonnonilmiöiden opetusta, mahdollistaa ulkona tapahtuvaa opetusta ja herättää lasten mielikuvitusta.

Kuvat: Pyry Kantonen kuva 1 ja Julia Weckman kuvat 2-6

#leikki 
#liikunta 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture