Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Lippulaivan ulkotilat
Sijainti
Espoo
Vuosi
2018
Tyyppi
Kaupunkitila
Status
Suunnitelma
Asiakas
Citycon Oy
Yhteistyökumppanit
JKMM Arkkitehdit Oy
Lähestymistavat
#aukio 
#asuminen 
#kansirakentaminen 
#hybridikortteli 
#puisto 

Työssä on laadittu Lippulaivan ulkotilojen kortteli- ja lähiympäristösuunnitelma asemakaavan pohjaksi. Suunnittelun ja asemakaavan tarkoituksena on muodostaa viihtyisä ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen urbaani paikallinen keskus sekä työssä esitettyjen ratkaisujen ja viitesuunnitelmien keinoin ohjata jatkosuunnittelun reunaehtoja. Paikan maisema-arkkitehtuuri muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden uuden kauppakeskusrakennuksen arkkitehtuurin kanssa.

Lippulaivan edustan julkiset ulkotilat voidaan jakaa kolmeen eri luonteisten aukioiden sarjaan: Solmutoriin, Espoonlahdentoriin sekä Kipparinreittiin. Solmutori ja Espoonlahdentori muodostavat toiminnallisesti aktiivisen ja rikkaan kaupunkiympäristön sekä näyttämön erilaisille tapahtumille, kuin myös arjen miellyttävän oleskeluympäristön. Ulkotilat liittyvät sulavasti Kipparinreittiin ja kirkon puoleiseen puistomaiseen kalliomaisemaan muodostaen paikan henkeä korostavan maamerkin. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota viihtyvyyteen kaikkina vuodenaikoina.

Asemakaavan pohjaksi tehtiin suunnittelua samaan aikaan rakennussuunnittelun kanssa yhteistyössä kauppakeskuksen, infrasuunnittelun ja metron suunnittelutiimien kanssa. Erityistä haastetta suunnitteluun toi alueen sijoittuminen pääsääntöisesti kauppakeskuksen liiketilojen päälle kannelle sekä vaikeaan kalliomaastoon. Tämän takia suunnittelussa on erityisen huolellisesti pohdittu esteettömyysratkaisuja ja tulvareittien sijoittamista ja suunnitteluratkaisujen sovittamista kaupunkitilallisesti toimiviksi kokonaisuuksiksi. 

work picture work picture