Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Lauttasaaren kartanon puutarha
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2018
Tyyppi
Arvoympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Koneen Säätiö

Lauttasaaren kartanoalue muodostaa kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaan kokonaisuuden. Kartano ympäristöineen siirtyi Koneen Säätiön hallintaan vuonna 2015, jolloin kartanopuistolle tehtiin mittava peruskorjaus osana kartanon peruskorjaushanketta. Kartanopuiston alkuperäisen suunnitelman on laatinut puutarha-arkkitehti Bengt Schalin arkkitehtoniseen muotopuutarhatyyliin.

Alueen kulttuurihistoriallisesti ja puutarhataiteellisesti arvokkaimmat osiot perustuvat Schalinin puutarhasuunnitelmaan, joka toteutettiin pääosin 1920- ja 1930-lukujen aikana. Tontilla on myös jäljellä elementtejä ja kasvillisuutta 1800-luvun kartanoympäristöstä. Kunnostuksessa pyrittiin kartanopuiston kukoistuskauden ja puutarhataiteellisesti merkittävimmän vaiheen palauttamiseen ja kunnostamiseen. Niiltä osin kuin Schalinin suunnitelma on 1920-luvulla jäänyt toteutumatta, arvioituun toteutuneiden rakenteiden säilyneisyyttä ja merkitystä suhteessa alkuperäiseen suunnitelmaan. Peruskorjauksen lähtötietona käytettiin Lauttasaaren kartanon puistohistoriaselvitystä sekä kartanopuiston kehittämissuunnitelmaa. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli.

Kohde oli Rakentamisen Ruusu -palkintoehdokkaana 2018 ja Europa Nostra -palkintoehdokkaana 2019.

Kuvat: Pyry Kantonen

#historia 
#peruskorjaus 
#monimuotoisuus 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture