Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Espoon kulttuurikeskuksen ulkotilat
Sijainti
Espoo
Vuosi
2020
Tyyppi
Arvoympäristöt
Status
Suunnitelma
Asiakas
Espoon kaupunki
Lähestymistavat
#peruskorjaus 
#aukio 
#kansirakentaminen 
#kaupunkisuunnittelu 

Espoon kulttuurikeskuksen peruskorjaus ja uudisrakennus -hankkeen suunnitelma laadittiin Espoon kaupungin toimeksiannosta ja suunnitelma pohjautuu vuonna 2017 julkaistuun arkkitehtuurikilpailun voittoon, yhdessä Verstas Arkkitehdit Oy ja Arkkitehdit Mustonen Oy kanssa. Suunnitelmassa nykyisen kulttuurikeskuksen tilat on määrä peruskorjata ja lisäksi Kulttuuriaukion puolelle suunniteltiin uusi lisärakennus, joka liittyisi maanalaisesti nykyisen kulttuurikeskuksen tiloihin. 

Hankesuunnitelmassa kulttuurikeskuksen laajennuksen myötä Kulttuuriaukion puoleiset ulkotilat kokevat merkittävän kaupunkikuvallisen muutoksen. Nykyiset jalankulku- ja liikennealueet sekä puuston rajaamat pienpelikentät korvautuvat jatkossa laadukkaana uudistettuna Kulttuuriaukiona sekä viherpintaisena kansi- ja kattorakenteena pohjoisosassa.

Näyttämötornin ympäristö on tavoitteena toteuttaa vehreänä, mikä edellyttää laadukasta kannenpäällistä viherrakentamista riittävine kasvualustapaksuuksineen ja teknisine järjestelmineen, jotta istutettavien puu- ja pensasalueiden kasvuolosuhteet turvataan. Lämpiön katon kalteva nurmipinta toimii oleskelunurmena, ja korkeimmalta kohdalta avautuu uusi näkymä Kulttuuriaukiolle.  

Kulttuurikeskuksen ja Keskusaltaan saavutettavuutta parannetaan uusilla esteettömillä reiteillä. Aarne Ervin aukion muutokset on suunniteltu toteutettavaksi siten, että toimenpiteissä kunnioitetaan alueen vanhoja suunnitelmia. 

Kulttuurikeskuksen vesiputouksen alue on suunnitelmassa muutettu kirjaston toimintaa tukevaksi viihtyisäksi uudeksi ulkotilaksi. Tapahtuma-amfi kunnostetaan, ja kulttuurikeskuksen altaan puoleisen sisäänkäynnin yhteyteen sijoitetaan tapahtumakäytön mahdollistavia liikuteltavia kalusteita.

Espoon kulttuurikeskuksen peruskorjaus ja uudisrakennushankkeen ehdotussuunnitelmat valmistuivat joulukuussa 2020.

work picture work picture