Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Finnoonlaakson liito-oravayhteyksien parantaminen
Sijainti
Espoo
Vuosi
2019
Tyyppi
Puisto ja maisema
Status
Suunnitelma
Asiakas
Espoon kaupunki
Lähestymistavat
#puisto 
#luontoarvot 
#monimuotoisuus 

Finnoonlaakso rajaa kaupunginosia toisistaan luoden viheryhteyden Espoon keskuspuiston ja merenrannan välille. Viheryhteys nykytilassaan ei kuitenkaan toimi täydellisesti liito-oravien kulkureittinä kaupungin hallinnoimilla puistoalueilla, koska laakson pohja on pitkälti savimaata ja tulvatasankoa, jolla puusto ei kasva liito-oravan liikkumisen kannalta riittävän korkeaksi. Toinen keskeinen liikkumiseste liito-oravaville ovat laajat liikenne alueet.

Suunnitelmassa luotiin kehittämisperiaatteet liitoreitiston parantamiseksi, joista pääasiallinen menetelmä on istuttaa liito-oravalle sopivia ravinto- ja pesäpuita. Puiden kasvua voidaan tukea maanrakennustoimilla ja suosimalla lajeja, jotka sietävät ajoittaista tulvimista. Paikoissa, joissa puita ei ole mahdollista istuttaa, tutkittiin mm. liito-oravien liikkumista tukevia rakenteita esim. hyppytolppia. Liikennealueiden ylityskohdista esitettiin periaateratkaisut, jotka toimivat jatkosuunnittelun pohjana.

Suunnittelu tehtiin Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelukeskuksen toimeksiantona kevään ja kesän aikana 2019.

work picture work picture work picture work picture