Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Insinöörinkadun pihakatu
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2017
Tyyppi
Kaupunkitila
Status
Suunnitelma
Asiakas
Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston laatimien suunnitteluperiaatteiden mukaan Herttoniemen yritysaluetta kehitetään innovatiivisena sekoitettujen toimintojen alueena, jossa asuminen, kauppa ja työpaikat lomittuvat keskenään. Kaupunkirakenteen tiivistämisen ja uudisrakentamisen myötä alueen asukasmäärä lisääntyy ja viheralueiden merkitys kasvaa. Insinöörinkadun pihakadusta muodostuu alueelle uusi urbaani julkinen ulkotila, jossa yhdistyvät vehreys ja omaleimainen kaupunkitila. 

Pitkä katutila jaotellaan tilasarjaksi, jota kasvillisuusmassat rytmittävät. Ne rajaavat katunäkymää jaluovat kadulle tilallisuutta muodostaen puistomaisen viihtyisän oleskelutilan tiiviin kaupunkirakenteen keskellä. Säilytettävä vanha tehdasrakennus tuo historiallisen kerrostuman ja luo tunnelmaa muuten täysin uudelle alueelle. Samalla se muodostaa toiminnallisesti alueen kiintopisteen sekä teeman ulkotilojen luonteelle. Pihakatu suunnitellaan erityisesti oleskelun ja jalankulun tarpeisiin.

#asuminen 
#kaupunkisuunnittelu 
#aukio 
work picture work picture