Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Isonpellontie 4-6
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2019
Tyyppi
Asuinympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Helsingin kaupungin asuntotuotanto
Yhteistyökumppanit
Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy

HASO Rantapuisto ja Heka Pukinmäki Isonpellontie 4-6 asuinkortteli sijaitsee Pukinmäen rantapuistossa, Kehä I:n ja Vantaanjoen välissä. Toteutus perustuu vuonna 2015 käydyn kutsukilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”Nikamat”.

Kortteli sijaitsee maakunnallisesti arvokkaassa Vantaanjoen kulttuurimaisemassa. Jokimaiseman ominaispiirteiden säilyttämiseksi ja ranta-alueen säilyttämiseksi julkisessa virkistyskäytössä rakennukset ja autopaikat on sijoitettu tiiviisti Isonpellontien varteen.

Selkeästi rajattu korttelipiha on liitetty maaluiskalla luonnonmukaiseen piha-alueeseen ja puistoon, joka muodostaa rantaviivan kerran 200 vuodessa jokitulvan aikaan. Korttelin yhteiset oleskelupaikat kurottavat laiturimaisina luonnonmukaiselle alueelle. Joen puoleisella piha-alueella pintamateriaalit ovat läpäiseviä ja siellä ei ole kaivoja. Kasvillisuuden valinnassa on pyritty monimuotoiseen kukkivaan ympäristöön, missä talojen väleihin jäävät puutarhamaiset ”kotipihat” ja muuten kasvillisuus on luonnonmukaista.

Valokuvat: Kuvatoimisto Kuvio Oy

#asuminen 
#hulevedet 
#tulvasuojelu 
work picture work picture work picture work picture work picture