Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Puu-Käpylä
Sijainti
Helsinki
Vuosi
2023
Tyyppi
Arvoympäristöt
Status
Toteutettu
Asiakas
Heka-Kansanasunnot Oy

Puu-Käpylän korttelit kuuluvat valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön (RKY) ja ne on suojeltu asemakaavalla. Helsingin kaupungin omistamia ja Helsingin kaupungin asunnot Oy:n hallinnoimia kortteleita on alueella seitsemän. Kortteleita on peruskorjattu kokonaisvaltaisesti sekä rakennusten että pihan osalta vuodesta 2011 alkaen.

Pihojen peruskorjaussuunnitelmien tavoitteena on ollut ympäristöhistoriallisen arvon, korttelien alkuperäisen tilallisen luonteen ja keskeisimpien maisema-aiheiden vaaliminen ja palauttaminen. Piha-alueiden alkuperäinen tarkoitus on ollut hyötyviljelyn mahdollistaminen, ja laajat palsta-alueet hedelmäpuineen ovatkin ominaista kaikille kortteleille. Kortteleiden erityispiirre on kaikille asunnoille osoitettu oma palsta. Muita kortteleille tyypillisiä aiheita ja elementtejä ovat muun muassa kortteleiden reunojen puurivit ja porttipuut, sisäänkäyntien vieressä olevat syreenit, pensasaidanteet ja lehtimajat, sorakäytävät ja piharakenteet kuten aidat ja kivimuurit. Suunnitelmien tavoitteena on ollut myös vanhan puuston säilyttäminen ja kortteleihin 1970-luvulla lisättyjen autopaikkojen sijoittaminen alkuperäiseen ilmeeseen sopien.

Kuvat: Pyry Kantonen

#peruskorjaus 
#osallistaminen 
#historia 
#asuminen 
#kaupunkisuunnittelu 
work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture