Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Puijon urheilulaakso
Sijainti
Kuopio
Tyyppi
Puisto ja maisema, Liikunta
Status
Suunnitelma
Asiakas
Kuopion kaupunki
Lähestymistavat
#liikunta 
#leikki 
#kaupunkisuunnittelu 
#maisema 
#puisto 
#luontoarvot 
#historia 
#brandays 

Puijon urheilulaakso on ensisijaisesti talviurheilun keskus. Yleissuunnitelman avulla on varmistettu maankäytölliset mahdollisuudet toteuttaa urheilulaaksoon eri käyttäjätarpeiden mukainen toiminnallinen kokonaisuus. Laaditun suunnitelman avulla voidaan parantaa kuntalaisten palveluja ja edistää yritysten ja yhdistysten toimintaedellytyksiä alueella sekä kehittää olosuhteita suurtapahtumien järjestämiseen. Yleissuunnitelman tavoitteena on ollut myös kehittää ja vahvistaa Puijon brändiä.

Maisema-arkkitehtonisesti suunnittelussa huomioitiin erityisesti laakson voimakas suuntautuneisuus, alueen historia, suhde suurmaisemaan sekä rajautuminen selänteellä sijaitseviin metsä- ja tiealueisiin. Ainutlaatuisia ominaisuuksia alueella ovat kaupunkirakennetta lähellä sijaitseva luonnonsuojelualue, runsas lajien kirjo, monipuoliset paikat liikuntaan ja vaativampaankin urheiluun sopivat mahdollisuudet sekä paikan historiallinen kerroksellisuus.

Kohteessa suunniteltiin erityisesti huomioiden monien eri toimijoiden, kuten kansainvälisen urheilukilpailujen ja harrastetoimijoiden sekä luonnonarvojen yhteen sovittamista. LOCI maisema-arkkitehdit toimi monialaisen suunnittelutyöryhmän pääsuunnittelijana. Puijon urheilulaakson yleissuunnitelma on laadittu vuoden 2014 aikana.

work picture work picture work picture