Näyttää siltä, että käytät Internet Exploreria. Kyseinen selain ei ole enää aktiivisen kehityksen alaisena Microsoftilla. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Näyttää siltä, että käytät vanhaa versiota selaimestasi. Voit katsella sivuja, mutta mitä todennäköisimmin ne eivät näy oikein.

Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi ole hyvä ja lataa viimeisin versio selaimista ChromeFirefoxSafari tai Edge

Tikkurilan jokiranta
Sijainti
Vantaa
Vuosi
2018
Tyyppi
Puisto ja maisema
Status
Suunnitelma
Asiakas
Vantaan kaupunki
Lähestymistavat
#kilpailu 
#leikki 
#vesiluonto 
#puisto 
#luontoarvot 
#historia 
#teollisuusmaisema 
#brandays 
#hulevedet 
#tulvasuojelu 
#sillat 

Suunnitelma perustuu vuonna 2015 Tikkurilan jokirannan maisema-arkkitehtuurikilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”Keidas”. Suunnitelman keskeinen ajatus oli kehittää jokirannasta vehreä vastapari Tikkurilan urbaanille keskustalle. Palkintolautakunnan mukaan voittaneen ehdotuksen ansiona on vahva ja innovatiivinen konsepti, joka yhdistää luontoarvoja, korkeatasoista ympäristörakentamista sekä moderneja teknisiä ratkaisuja.​

Kilpailuehdotuksen pohjalta laadittiin Tikkurilan jokirannan yleissuunnitelma vuosina 2016-2017. Tavoitteena on ollut alueen käytön lisääntyessä löytää tasapaino toimintojen, liikennejärjestelyjen, kulttuurimaiseman ja luontoarvojen välille. Kooltaan 10 hehtaarin laajuinen suunnittelualue sijaitsee Tikkurilassa vajaan 200 metrin päässä asemakeskus Dixistä ja asemalta. Alue koostuu jokirannan viheralueista (Neilikkapuisto, Tikkurilanranta, Tiedepuisto, Vernissanranta ja Väritehtaanranta), aukio- ja katualueista, Vernissan ja Åvikin tonteista sekä Heurekan ja Silkin kiinteistöjen edustoista ja muutamista alueella sijaitsevista vanhoista rakennuksista.​

Suunnittelu on käsittänyt kymmenkunta eri projektia siltasuunnittelusta puistojen toteutussuunnitteluun, yleissuunnittelua, vesien biosuodatusta, rakennusten hankesuunnittelua, vesilupia, padon purkusuunnittelua, liikennesuunnittelua, biologisuunnittelua sekä yli kymmenen alikonsultin projektitiimin projektinjohtoa. Hankkeessa on käytetty Kestävän ympäristörakentamisen toimintamallia soveltuvin osin.

work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture work picture